X
تبلیغات
آوای حیات وحش
تاريخ : جمعه 11 فروردین1391 | 0:23 | نویسنده : محمد مهدی خوانساری

با سلام به همه ی طبیعت دوستان و بازدید کنندگان گرامی

این وبلاگ در تاریخ 10 فروردین 1391 تاسیس شده است.

هدف از ایجاد این وبلاگ آشنایی با محیط زیست حمایت از آن و شناخت گونه های جانوری و گیاهی متنوع است .

شرح موضوعات و فعالیت ها:

سفر نامه ی حیات وحش:

هیچ گاه نمی توانیم بدون اینکه سفر کنیم طبیعت یک منطقه را بشناسیم و با تنوع زیستی آن آشنا شویم به همین دلیل باید  برای شناخت میط زیست و تنوع زیستی آن سفر کنیم .

با سفر کردن به تالاب ها ، مناطق حفاظت شده ، کوه ها و جنگل ها و شناخت آنها سعی می کنم مطالب مفید و عکس های با ارزشی را در وبلاگ قرار دهم . به گونه ی با نوشتن شرح حال سفر خود شما را با مناطق مختلف ایران زمین آشنا می کنم.

در طی سفر و با استفاده از مطالب علمی و جزوات دربا ره ی رده بندی ، تنوع ، زیستگاه و رفتار جانوران مطالبی در وبلاگ قرار می دهم . همچنین سعی می کنم عکس های از آنها گرفته و در وبلاگ قرار دهم.

یکی از راه های شناخت پرندگان ، پرنده نگری است که با این روش با پرندگان مختلف آشنا می شویم.

شناخت گیاهان رده بندی آنها و شناسایی گونه های گیاهی یکی دیگر از فعالیت های وبلاگ است.

امیدوارم بتوانم رضایت شما بازدید کنندگان گرامی را جلب بکنم. با ارائه نظرات خود در بهتر کردن وبلاگ به من کمک کنید.

موفق و پیروز باشید.

توجه :

برای دسترسی به مطالب در قسمت موضاعات وب بخش مورد نظر خود را انتخاب کنید.

همچنین می توانید از برچسب های وب برای دسترسی سریع به موضاعات مورد نظر استفاده کنید.

کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد.



تاريخ : یکشنبه 14 مهر1392 | 23:25 | نویسنده : محمد مهدی خوانساری
با سلام به همه ی شما دوستان و همراهان گرامی تصاویری که مشاهده می کنید مربوط به سینه سرخ ایرانی

است که موفق شدم تصاویری از آن بگیرم امیدوارم رضایت بخش باشه در پست های بعدی درباره ی این پرنده ی

منحصر به فرد بیشتر مطلب قرار می دهم .











برچسب‌ها: پرندگان

تاريخ : شنبه 13 آبان1391 | 12:15 | نویسنده : محمد مهدی خوانساری

Kingdom:       Animalia

Phylum:           Chordata

Class:             Mammalia

Order:             Carnivora

Family:            Felidae

Genus:            Pardofelis

گونه ی آفریقایی :  Pardofelis aurata



گونه ی آسیایی: Pardofelis temminckii 





نقشه ی پراکندگی در آسیا


نقشه ی پراکندگی در آفریقا


وضعیت بقا

در آستانه ی تهدید

گربه ای تنومند است با جثه ای کوتاه پاهای نسبتاً استوار و کوتاه و گوش هایی کوچک و منحنی شکل رنگ این حیوان تنوع زیادی دارد و در بخش بالایی تنه از قرمز مایل به قهوه ای تا خاکستری متغییر است برخی از گربه های طلایی سراسر تن شان دارای این لکه های مشخصی دارد و برخی تنها بخش زیرین بدن شان دارای این لکه ها است در جنگل های انبوه زندگی کرده و بیش تر عمر خود را روی درختان می گذراند عمدتاً شب ها فعالیت می کند و در روز روی درخت به استراحت می پردازد موجودی منزوی و گریزپاست و از عادت و رفتارهای آن آگاهی اندکی در دست است از پستاندارانی حداکثر در اندازه ی غزال کوچک و از پرندگانی حداکثر در اندازه ی مرغ شاخدار تغذیه می کند

منبع : دایرة المعارف حیوانات  علی فاطمیان / دانشنامه ی ویکیپدیا


برچسب‌ها: پستانداران

تاريخ : یکشنبه 2 مهر1391 | 12:42 | نویسنده : محمد مهدی خوانساری

Kingdom: Animalia

Phylum: Chordata    

Class: Aves  

Order: Anseriformes

Family: Anatidae      

Subfamily: Anserinae          

Genus: Cygnus         

Species: C. melancoryphus

وضعیت بقا



طول بدن قوهای گردن‌سیاه بالغ میان ۱۰۲ تا ۱۲۴ سانت‌متر است و وزنشان به ۳٫۵ تا ۶٫۷ کیلوگرم می‌رسد. سول بال‌های باز شده آن‌ها میان ۱۳۵ تا ۱۷۷ سانتی‌متر است. بدن آن‌ها پرهایی به رنگ سفید دارند که در آغاز گردن رنگ سیاه پیدا می‌کنند. گردن و سر به رنگ سیاه هستند و نوک به رنگ خاکستری. در جلوی سر زایده‌ای گوشتی قرار دارد و دور چشم‌ها را خط باریک سفیدرنگی می پوشاند که تا بالای سر ادامه پیدا می‌کند. دو جنس همانند هم هستند ولی ماده‌ها اندکی کوچک‌جثه‌تر از نرها هستند. جوجه‌ها دارای پرهای خاکستری‌رنگ با نوک و پاهای سیاهند

قوی گردن‌سیاه، که کوچکترین جثه را در میان دیگر اعضای سرده خود دارد، در مرداب‌ها و کرانه دریاچه‌ها در جنوب آمریکای جنوبی یافت می‌شود. این پرنده در مرز جنوبی شیلی، پاتاگونیا، تیرا دل فوئگو، و جزایر فالکلند تخم‌گذاری می‌کند. در زمستان، این پرنده به مناطق شمالی در پاراگوئه و جنوب برزیل مهاجرت می‌کند

 
منبع: ویکی پدیا فارسی

برچسب‌ها: پرندگان

تاريخ : شنبه 18 شهریور1391 | 13:0 | نویسنده : محمد مهدی خوانساری

Phylum: Chordata

Class: Mammalia

 Order: Carnivora

 Family: Ursidae

 Genus: Ailuropoda

 Species: A. melanoleuca


در خطر انقراض

نقشه ی پراکندگی:


پاندای غول پیکر ، از محبوب ترین و خبرسازترین پستانداران است حیوانی است کم یاب و گریزپا که از چگونگی زندگی آن آگاهی زیادی در دست نیست تنه ای بزرگ و قوی ، سری بزرگ و پاها یی تنومند و قطور دارد پشم این حیوان سیاه و سفید است با ته رنگ قهوه ای متمایل به سیاه  پنجه جلویی پاندا شکل ویژه دارد به گونه ای که بسیار خوب می تواند ساقه بامبو که غذای اصلی آن می باشدرا در چنگ بگیرد

استخوان مچ پاندا طویل است و برای او حکم انگشت ششم را داردو انگشت های اول و دوم آن می توانند باز و بسته و خم شوند پاندا برای دریافت مواد مغذی مقدار زیادی بامبو در طول روز می خورد و بدین ترتیب 50 تا 75 درصد از وقت روزانه اش را مشغول خوردن است گمان می رود افزون بر این از گیاهان دیگر و گاه از حیوانات کوچک نیز تغذیه می کند به استثنای زمان زاد و ولد یا دوره نگه داری از نوزادان در انزوا به سر می برداین جانورغالباً زمین زی است اما گاهی برای پناه گرفتن یا لانه کردن بالای درخت می رود حیوان نر برای یافتن جفت قلمروی خود را ترک می کند و پیش از جفت گیری همه ی رقیبان خود را از میدان به در می کند و با زوزه کشیدن و نالیدن مراتب محبت خود را به حیوان ماده نشان می دهد حیوان ماده وزنی نزدیک به 115 کیلوگرم صاحب یک تک نوزاد نابینا و ناتوان به وزن 140 گرم می شود یا این همه نوزاد با سرعت زیادی رشد می کند و پس از 8 هفته وزنش به بیش از 20 برابر زمان تولد می رسد

منبع: دایرة المعارف حیوانات _ علی فاطمیان


برچسب‌ها: پستانداران

تاريخ : پنجشنبه 12 مرداد1391 | 14:44 | نویسنده : محمد مهدی خوانساری

جمع آوری زباله های کنار دریای خزر توسط چندین خانواده داوطلب :
امیدوارم هر کدام از ما نظافت دریاها و رودخانه ها و پارکها را شخصا خودمون به عهده بگیریم تا محیطی زیبا و پاکیزه داشته باشیم.

با تمام وجود از این خانواده های گرامی سپاسگذارم که قدر طبیعت را می دانند و آن را پاکیزه نگه می دارند




تاريخ : سه شنبه 10 مرداد1391 | 12:24 | نویسنده : محمد مهدی خوانساری

یوزپلنگ و پلنگ شباهت هایی به یک دیگر دارند ولی گذشته از شباهت ها ، تفاوت های زیادی نیز میان این دو گونه از خانواده ی گربه سانان که در حال حاظر پس ازانقراض شیر و ببر بزرگترین اعضای این خانواده درایران هستند وجود دارد از لحاظ اندازه طول بدن یوزپلنگ تقریباً با پلنگ هم اندازه است ولی ارتفاع آن در حالت ایستاده به خاطر پاهای بلند و کشیده اش از پلنگ بیش تر است به علاوه خال های بدن یوزپلنگ بر خلاف خال های توخالی پلنگ توپر است خط اشک سیاه رنگ روی صورت یوزپلنگ نیز از دیگر تفاوت های ظاهری بارز میان این دو گونه است نهایتاً شاید بتوان یوزپلنگ را به پلنگی با پاهای بلند و ساختار بدنی ظریف شبیه دانست

پلنگ :

یوزپلنگ :

منبع : فرهنگ نامه ی حیات وحش ایران


برچسب‌ها: پستانداران

تاريخ : چهارشنبه 28 تیر1391 | 15:14 | نویسنده : محمد مهدی خوانساری

Kingdom: Animalia

Phylum: Chordata

Class: Mammalia

Order: Carnivora

Family: Ursidae

Genus: Ursus

Species: U. arctos

خرس قهوه‌ای نوعی خرس بزرگ است که در بسیاری از مناطق آمریکای شمالی و شمال اورآسیا پراکنده است. وزن این گونه از ۷۰ تا ۷۸۰ کیلوگرم متغیر است و بزرگ‌ترین زیرگونهٔ آن خرس کودیاک در قامتی هم‌اندازهٔ خرس قطبی با وی بر سر عنوان بزرگ‌ترین گونهٔ خرس و بزرگ‌ترین حیوان شکارچی روی زمین رقابت می‌کند

با آن که قلمرو زیست خرس قهوه‌ای کاهش یافته و در بسیاری از مناطق منقرض شده‌است ولی همچنان در فهرست کمترین نگرانی آی‌یوسی‌ان باقی مانده و با جمعیت تقریبی ۲۰۰ هزار رأس خطر انقراض وی را تهدید نمی‌کند. بیشترین شمار خرس قهوه‌ای به ترتیب در روسیه، آمریکا (بیشتر در آلاسکا)، کانادا، منطقهٔ کارپات (به‌ویژه رومانی) و فنلاند، جائی‌که حیوان ملی این کشور نامیده می‌شود، سکونت دارند

دست کم دو گونه گریزلی وجود دارد که کم یاب یا در معرض خطرند این نژادها رنگ های متفاوتی دارند از حنایی روشن مایل به زرد گرفته تا قهوه ای سیر یا مشکی همگی، خرس های بزرگ و بسیار قدرتمندی هستند و جز بزرگترین گوشت خواران دانسته می شوند به تنهایی یا در گروه های خانوادگی زندگی می کنند شب و روز فعال هستند اما در مناطقی که شکار می شوند تنها در شب ها به فعالیت می پردازند برنامه ی غذایی شان بسته به منطقه ی زندگی شان متفاوت است و مواد گیاهی مانند میوه ، بادام، ریشه و جلبک دریایی، حشرات،ماهی ها، مهره داران کوچک و مردار را شامل می شود خرس های قهوه ای آلاسکا مقدار زیادی از ماهی های آزاد مهاجررا می خورند بسیاری از آن ها کندتر از آن هستند که پستانداران سم دارو وحشی را به چنگ آورند اما گزارش های رسیده حاکی است که بعضی گاومیش را نیز شکار می کنند بسیاری از این خرس ها نیز سنگین تر از آن هستند که از بالا بروند در اواخر تابستان و پاییز در تدارک خواب زمستانی  (دوره ی بی حالی و خمودی و نه خواب زمستانی واقعی ) هستند و به خاطر مصرف مقدار زیادی میوه و انواع توت فربه می شوند ماده خرس ها هر 2 یا 3 سال و پس از دوره ای 6 تا 8 ماهه 1 تا 4 توله به دنیا می آورند توله های تازه متولد شده نابینا و بسیار کوچک اند و وزنشان اغلب حدود 300 تا 700 گرم است توله ها تا1 سال و گاهی بیستر نزد مادر می مانند

وضعیت بقا :

نقشه پراکندگی :


منبع: دایرة المعارف حیوانات علی فاطمیان / دانشنامه ی ویکیپدیا


برچسب‌ها: پستانداران

تاريخ : یکشنبه 25 تیر1391 | 13:1 | نویسنده : محمد مهدی خوانساری
اثر انگشت در یوزپلنگ :

هیچ دو یوزپلنگی را نمی توان یافت که خال های روی بدن یا صورتشان یکسان باشد درست مانند اثر انگشت انسانها که در هیچ دو فردی یکسان نیست در حقیقت یکی از راه های تشخیص یوزپلنگ ها ی متفاوت در طبیعت استفاده از همین خال ها ست که برای هر یوزپلنگ اختصاصی است

عینک آفتابی در یوزپلنگ ها :

یکی از بارزترین ویژگی های یورپلنگ خط اشک این جانور است که از گوشه ی داخلی چشم ها شروع می شود و تا کنار خارجی دهان درست پشت دندانهای نیش امتداد می یابد به این سبب می توان یوزپلنگ ها را به سادگی از روی همین خط ها از گربه سانان خال دار دیگر تشخیص داد خط اشک چند کارکرد دارد : از بازتاب نور جلوگیری می کنند و وسیله ای برای استتار بیش تر است به علاوه با به حداقل رساندن زنندگی نور خورشید برای چشمان جانور باعث افزایش دقت آن می شود در حقیقت خط اشک عینک آفتابی یوز پلنگ است

شباهت یوزپلنگ ها و سگ سانان:

یوزپلنگ از لحاظ ظاهری بسیار شبیه سگ تازی شکاری تندرو است در وااقع تا مدت ها یوزپلنگ را به یک سگ- گربه می دانستند و اعتقاد بر این بود که یوزپلنگ نقطه ی تلاقی دو خانواده سگ سانان و گربه سانان است به همین خاطر در میان عامه رایج است که می گویند یوزپلنگ نه یک سگ است نه یک گربه بلکه سگی است با سر گربه ولی شکی نیست که یوزپلنگ از گربه سانان است کربه سانانی که در روند تکاملی خود برای داشتن چنین سرعت شگفت انگیزی تخصص یافته است پوشش بدن و دندان های یوزپلنگ به گربه ها شباهت دارد و همچنین دارای سری گرد کوچک و گربه مانند است ولی در عین حال پنجه هایش مانند سگ سانان جمع نشدنی است و اثر پنجه ها همیشه در ردپای آن ها باقی می ماند به علاوه حرکت پیستون مانند پاهایش در حین دویدن مانند سگ های تازی است

یوزپلنگ ها حیوانات آرامی هستند اگر احساس خطر کنند حالت دفاعی می گیرند و صدای پف مانندی ایجاد می کنند و لی غرش ندارند

چشمانی شبیه تلسکوپ :

حس بینایی در یوزپلنگ ها قوی ترین حس است و یوزپلنگ برای پیدا کردن شکار از این حس بیش تر از سایر حواس خود استفاده می کند پوزه ی کوتاه آن ها به چشم ها اجازه می دهد که در موقعیتی قرار بگیرند که حداکثر کارکرد بینایی را داشته باشند به علاوه چشم ها در بالای سر جانور قرار گرفته و به یوزپلنگ این امکان را می دهند که وقتی از پشت علف ها و بوته ها اطراف را زیر نظر گرفته است به راحتی بتواند بدون این که دیده شود شکار خود را انتخاب کند و زیر نظر بگیرد در هنگام دویدن سر به عقب و جلو حرکت می کند تا چشم یوزپلنگبر روی طعمه ثابت بماند در عین حال غشایی روی چشم یوزپلنگ ها قرار قرار می گیرد و از آن محافظت می کند

دوران بارداری در یوزپلنگ 95 تا 105 روز است و نوزادان آن پس از 14 روز پشم باز می کند و بعد از یک سال بالغ می شود تا 18 سال عمر می کند یوز پلنگ شناگر ماهری است و در آب هم طعمه خود را شکار می کند معمولاً در روز و حتی شبهای مهتابی به شکار می رود


منبع:

فرهنگ نامه ی حیات وحش / دانستنی های دنیای حیوانات



برچسب‌ها: پستانداران

تاريخ : یکشنبه 4 تیر1391 | 22:53 | نویسنده : محمد مهدی خوانساری

نام فارسی:  یوزپلنگ

خانواده ی:  گربه سانان

جمعیت: فقط 70 تا 100 قلاده در ایران زندگی می کند

پراکنش: در قاره های آفریقا و آسیا زندگی می کند و در ایران در خراسان ، تهران ، سمنان ، یزد ، اصفهان و کرمان دیده می شود

زیستگاه : در دشت ها و تپه ماهورهای مناطق استپی و بیابانی زندگی می کند

اندازه:  طول بدن یوزپلنگ 140 تا 150 سانتی متر ، طول دم آن 60 تا 80 سانتی متر، ارتفاع بدنش 67 تا 94 سانتی متر و وزنش 20 تا 45 کیلوگرم است

ریخت شناسی:یوزپلنگ سری کوچک، دست و پایی بلند و کشیده ، کمری باریک،سینه ای بزرگ، دمی بلند و کلفت و گوش هایی کوچک و گرد دارد سطح بدنش از موهای زبر و خشنی به رنگ زرد نخودی تا زرد کم رنگ پوشیده شده است که در قسمت های زیرین بدن سفید می شود خال های گرد،کوچک،سیاه و توپری در تمام بدن آن ، به استثنای گردن و ناحیه ی شکم دیده می شود دو نوار سیاه رنگ هم در صورت، از گوشه ی چشم تا دهان که به خط اشک معروف است کشیده شده است یوزپلنگ پنجه هایی آزاد با ناخن های جمع نشدنی دارد

رژیم غذایی: یوزپلنگ از سم داران بزرگی مانند آهو ، جبیر، قوج، میش،کل وبز و پستانداران کوچکی مانند جوندگان و خرگوش تغذیه می کند

زادآوری: جفت گیری یوزپلنگ ها اواسط زمستان و تولد نوزادان در بهار صورت می گیرد

وضعیت حفاظتی: این گونه در ایران به شدت در خطر انقراض است


وضعیت بقا :

آسیب‌پذیر 

نقشه ی پراکندگی

منبع: فرهنگ نامه ی حیات وحش ایران


برچسب‌ها: پستانداران